Op zoek naar hypotheek nieuw huis?

hypotheek nieuw huis
Bereken je nieuwe hypotheek voor je nieuwe huis Wijzer in geldzaken.
Week van het geld. Taal: NL EN. Taal: NL EN. Alle thema's' in één oogopslag. Uit elkaar gaan. Regel je pensioen. Geldzaken op orde. Leren omgaan met geld. Zzp'ers' en geldzaken. Rekenhulpen online tools. Samenwonen of trouwen. Coronacrisis en geldzaken. Geldzaken door het jaar. Je eerste baan. U bent hier: Home Rekenhulpen online tools Bereken je nieuwe hypotheek voor je nieuwe huis. Deel deze tool met anderen. Bereken je nieuwe hypotheek voor je nieuwe huis. De regels voor hypotheken zijn sinds 2011 veranderd. Als je een nieuw huis gaat kopen krijg je met deze veranderingen te maken, ook als je al een eigen woning in bezit hebt. Met deze rekenhulp zie je wat de veranderingen voor jou betekenen als je al een hypotheek hebt op je huidige woning en een andere woning wilt kopen. Je vult in hoe je bestaande hypotheek voor je oude huis is opgebouwd. De rekenhulp laat je zien hoeveel je voor je nieuwe huis aflossingsvrij mag lenen en hoeveel je moet aflossen om voor hypotheekrente aftrek in aanmerking te komen. Hoeveel je kunt lenen is afhankelijk van je inkomen. Deze rekenhulp kijkt niet naar je inkomen en geeft geen informatie over je maximale hypotheek.
Verkoop je je woning? Wat gebeurt er met je hypotheek?
Situatie 1: je verkoopt je woning en koopt een nieuwe woning. In veruit de meeste gevallen zal iemand een woning verkopen, om in een ander pand te gaan wonen. Soms kan dit nieuwe pand een huurpand zijn dan gaat situatie 2 op voor jou, maar vaak ook een nieuwe koopwoning. Je kunt dan kiezen uit globaal twee opties.: je betaalt je huidige hypotheek af met de opbrengst van de verkoop een sluit een nieuwe hypotheek af voor je nieuwe woning. of je neemt je huidige hypotheek mee. Welk besluit voor jou het beste is, kun je bepalen aan de hand van wat feiten. Let op de rentevoet. Indien de rentevoet op het moment zeer goed is, dan is het vaak slim om je oude hypotheek op te zeggen en af te betalen en een nieuw krediet met deze gunstige rente af te sluiten. Je zult dan een afweging moeten maken tussen enerzijds het voordeel van de lage rente en anderzijds de kosten die je weer zult maken voor de notaris, de akten enzovoorts. Een hypotheekadviseur kan dit vaak helder voor je in kaart brengen. Je lening meenemen kan fiscaal voordelig zijn.
Help! Ik heb twee huizen: Een nieuwe hypotheek afsluiten terwijl je huidige huis nog niet verkocht is.
Maar je hebt al een huis met een hypotheek, waar je eerst maar eens van af moet zien te komen. Je wikt en je weegt, maar besluit toch te kopen. Waar ga je tegen aan lopen? Waar moet je aan denken, waar hou je rekening mee? We vertellen het je in dit blog. 1 tip: koop als het kan onder voorbehoud van verkoop eigen woning. Je kan door slim te onderhandelen vervelende situaties voorkomen. In sommige gevallen kan je namelijk met de verkopende partij een deal maken met ontbindende voorwaarden; koop onder voorbehoud van verkoop van eigen woning. Zo bouw je voor jezelf een vangnet in. Als je jouw woning binnen een bepaalde periode niet kan verkopen, heb je hiermee de mogelijkheid om af te zien van de koop. Je moet dan echter wel een goede positie hebben in de onderhandelingen. Je vraagt hiermee namelijk behoorlijk wat vertrouwen en geduld van de verkoper.
Je huis verkopen overbruggingskrediet Hypotheek.be.
Maar je huidige woning is nog niet verkocht en dat geld heb je nu eenmaal nodig voor de aankoop van je nieuwe huis. Hoe zeker ben je ervan dat de verkoop van je huis voldoende zal opleveren om je nieuwe huis te kunnen aankopen? Lees meer 0. Overbruggingskrediet via de bank of een kredietmakelaar? Als je een huis wil kopen, maar je bestaande woning nog niet verkocht is, dan heb je een overbruggingskrediet nodig. Zo kan je jouw droomhuis kopen en beschik je over voldoende tijd om je bestaande huis tegen een correcte prijs te verkopen. Een overbruggingskrediet kan je nemen bij een bank of bij een onafhankelijke kredietmakelaar. Wij zetten enkele belangrijke verschillen op een rijtje.
Alimentatie en je hypotheek: waar moet je rekening mee houden?
Hypotheek en je alimentatie verlagen. Alimentatiebetalers denken nog wel eens dat zij een verlaging van de alimentatie kunnen vragen als hun hypotheek omhoog gaat. Dit bijvoorbeeld omdat zij een nieuw huis hebben gekocht. Dit is niet het geval. Je kiest er zelf voor om een andere woning te kopen, die misschien qua hypotheek duurder uitpakt.
Is het verstandig om bij aanschaf van een nieuw huis een hypotheek af te sluiten voor het verbouwen? Jan en Jan Media.
Is het verstandig om bij aanschaf van een nieuw huis een hypotheek af te sluiten voor het verbouwen? NEDERLAND Sinds 2018 is het niet meer mogelijk om een hypotheek af te sluiten voor een hoger bedrag dan de waarde van de woning.
Huis kopen Stap 9: Klussen en verbouwen in je nieuwe huis Huis kopen hypotheek Bibliotheek.
Maar als je lange tijd gaat klussen en verbouwen en er niet in woont, kijkt een verzekeraar anders naar het risico. Een pand dat leeg staat loopt bijvoorbeeld meer risico. Stel dat de waterleiding knapt op zolder, dan kom je er misschien pas een paar dagen later achter.
Een ander huis kopen met dezelfde lening? Het kan.
Welke mogelijkheden zijn er? Met de verkoopopbrengst het nog verschuldigde kapitaal van de lopende lening in één keer terugbetalen en voor de nieuwe woning een nieuwe lening aangaan. Met de verkoopopbrengst de nieuwe woning betalen maar de lopende lening behouden door middel van een overdracht van de hypotheek naar de nieuwe woning.
Overwaarde huis gebruiken: wat zijn je opties? BLG Wonen.
het verbouwen van je huis. Overwaarde opnemen voor het kopen van een nieuw huis. De meest voor de hand liggende manier om de overwaarde op je huis te kunnen gebruiken, is het verkopen van je huis. Koop je vervolgens een ander huis, dan moet je volgens de bijleenregeling de overwaarde weer in je nieuwe huis steken. Alleen dan kun je onder voorwaarden de rente over je hypotheek aftrekken van de inkomstenbelasting. Doe je dat niet of voor een deel en ga je voor dat deel toch een lening aan?
Volgende woning kopen: en mijn hypotheek dan?
Volgende huis kopen. Alternatief voor sparen. Beginnen met beleggen. Geld voor later. Bezichtigen en bieden. Eerste woning kopen. Volgende woning kopen. Hypotheek als zzp'er.' Starten als zzp er. Belasting en administratie. Inkomsten en uitgaven. Sparen en pensioen. Merk en marketing. Starten als zzp'er.' Belasting en administratie. Inkomsten en uitgaven. Sparen en pensioen. Merk en marketing. Volgende woning kopen: en mijn hypotheek dan? Wil jij je volgende woning kopen? Dan heb je waarschijnlijk ook weer een hypotheek nodig. Je weet misschien nog veel van de vorige keer, maar het kan best zijn dat er één en ander in de regels veranderd is.

Contacteer ons