Zoeken naar huis verkopen en nieuw huis kopen hypotheek

huis verkopen en nieuw huis kopen hypotheek
We gaan uit elkaar Belgisch Hypotheek Centrum.
Het Belgisch Hypotheek Centrum helpt u graag om de juiste beslissingen te nemen. Wat zijn mijn mogelijkheden? De lening overnemen. Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer u gaat scheiden. Zo kan u bijvoorbeeld beslissen om het huis behouden en de lening over te nemen. In dit geval moet u proberen om het krediet op uw naam te krijgen. Aangezien dit over een overeenkomst tussen drie partijen gaat, namelijk de bank, u en uw echtgenoot, moeten alle drie de partijen een akkoord vinden. De partner die het krediet overneemt, staat alleen in voor de terugbetaling ervan. Maar is de terugbetalingscapaciteit voldoende? Hij of zij moet dus onderhandelen met de bank. Het is mogelijk dat de bank weigert. De leeftijd is hierbij een doorslaggevend element. Het is immers moeilijker om nog een woonkrediet te krijgen boven 60 jaar. Het feit dat het krediet al gedeeltelijk afbetaald is, speelt dan wel weer in het voordeel. Elke bank neemt haar kredietbeslissingen volgens andere criteria. Alle scenarios zijn dus mogelijk. Niets houdt u tegen om ook eens bij een andere bank te informeren. Het huis verkopen.
Huis kopen en verkopen, wat doe je eerst en hoe bepaal je dat?
In tijden waar de huizenmarkt en de economie stabiel is verkoop je je huis vaak snel. In dit soort tijden kun je vaak het risico wagen om eerst een ander huis te kopen en daarna pas te verkopen. Door de Corona crisis is er veel onzekerheid. Men weet niet hoe de huizenmarkt zal reageren op de komende recessie. De één speculeert over een forse daling van de huizenprijzen, de ander geeft aan dat de huizenmarkt stabiel blijft. Overweeg daarom voor jezelf de voor en nadelen en bekijk alle mogelijkheden. De keuze of je jouw huis eerst verkoopt en dan wat anders koopt is afhankelijk van de lasten die je daardoor krijgt. Als je een nieuwbouwwoning koopt en na oplevering je huidige huis in de verkoop zet heb je dubbele lasten. Zo betaal je al bepaalde kosten voor je nieuwbouwwoning, denk bijvoorbeeld aan bouwrente. Je kunt ook je huidige huis verkopen en tijdelijk wat huren. Nadeel; de markthuur per maand kan hoog zijn en huurhuizen zijn schaars. Het huren van een huis ter overbrugging kan vaak flink in de kosten lopen. Je kunt je oude hypotheek mee verhuizen.
Hypotheeklening: een ander huis maar dezelfde lening.
Vaak kunt u twee wegen uit als u uw huis verkoopt en een ander in de plaats koopt.: de verkoopopbrengst aanwenden om het nog verschuldigde kapitaal van de lopende lening in één keer terug te betalen en voor de nieuwe woning een nieuwe lening aangaan.; de nieuwe woning betalen met de verkoopopbrengst, de lopende lening behouden maar met overdracht van de hypotheek naar de nieuwe woning. Als uw lopende hypotheeklening van vóór 2005 dateert, is het echter mogelijk in uw belang om die twee formules te combineren: de oude lening met een hypotheekoverdracht behouden en daarnaast een tweede lening sluiten voor de nieuwe woning. Ga in drie stappen te werk. Het is soms interessanter om voor een hypotheekoverdracht te kiezen dan een nieuwe lening te sluiten, ook al heeft de nieuwe lening een iets lagere intrestvoet en lijkt die oplossing op het eerste gezicht dus het interessantst.
Eerst verkopen en dan kopen of omgekeerd? Dewaele.
Hou er echter steeds rekening mee dat een overbruggingskrediet niet zonder risicos is. Het overbruggingskrediet kan je helpen om tijd te winnen, maar geldt steeds voor een beperkte duur zoals hierboven reeds aangehaald. Indien je woning dus niet tijdig wordt verkocht, zal je met je bank rond de tafel moeten gaan zitten. Eerst verkopen dan maar? Een tweede optie is om eerst je huidige woning te verkopen, en pas in tweede instantie een nieuwe woning aan te kopen. Wordt jouw huidige woning verkocht, dan heb je sowieso nog een viertal maanden tussen de compromis en het verlijden van de authentieke akte om uit te kijken naar een nieuwe woonst. Heb je tegen dan nog niks gevonden, dan kun je eventueel afspreken met de koper dat je in afwachting tijdelijk in je huidige woning mag blijven wonen. In de meeste gevallen wordt er tussen de verkoper en de koper dan een bezettingsvergoeding overeengekomen. En wat indien je een nieuwe woning wil kopen en je voor jouw huidige woning geniet van de Vlaamse Woonbonus?
Bereken je nieuwe hypotheek voor je nieuwe huis Wijzer in geldzaken.
De regels voor hypotheken zijn sinds 2011 veranderd. Als je een nieuw huis gaat kopen krijg je met deze veranderingen te maken, ook als je al een eigen woning in bezit hebt. Met deze rekenhulp zie je wat de veranderingen voor jou betekenen als je al een hypotheek hebt op je huidige woning en een andere woning wilt kopen. Je vult in hoe je bestaande hypotheek voor je oude huis is opgebouwd. De rekenhulp laat je zien hoeveel je voor je nieuwe huis aflossingsvrij mag lenen en hoeveel je moet aflossen om voor hypotheekrente aftrek in aanmerking te komen. Hoeveel je kunt lenen is afhankelijk van je inkomen. Deze rekenhulp kijkt niet naar je inkomen en geeft geen informatie over je maximale hypotheek. Voor het berekenen van je maximale hypotheek op basis van jouw inkomen klik je hier. Heb ik recht op een aanvullende beurs?
Eerst huis kopen en dan verkopen? Of eerst huis verkopen en dan kopen? Finzie.
De kans om jouw huis met overwaarde te verkopen is daardoor toegenomen en wil je natuurlijk gebruiken voor het kopen van je nieuwe huis. Maar wat als je eerst een huis koopt voordat je jouw eigen woning hebt verkocht? Dan kan je de overwaarde niet direct gebruiken omdat je niet weet hoeveel het uiteindelijk is. In dit geval word je waarschijnlijk heel blij van een overbruggingskrediet. Hiermee krijg je een tijdelijke lening zodat je de periode zonder overwaarde kan overbruggen. Overbruggingskrediet: best logisch hè? En als je jouw woning verkocht hebt, los je met de overwaarde de overbruggingshypotheek weer af! De regels, looptijd en voorwaarden verschillen per geldverstrekker. Vraag daarom je financieel coach om advies. Onderwaarde: Huis verkopen met verlies en nieuw huis kopen.
Woning verkopen en elders kopen of bouwen Sleutelmomenten Belfius.
Wanneer het niet uw enige of eigen woning is, dan geven de interesten van dit krediet recht op de gewone interestaftrek en de kapitaalaflossingen op het langetermijnsparen. Ontdek meer over de fiscaliteit van uw woning. Simuleer hoeveel en hoelang u moet sparen Bereken uw eindkapitaal of wat daarvoor nodig is Simuleer een woonkrediet Simuleer een woonlening. Als uw woonkrediet gewaarborgd wordt door een hypothecaire inschrijving en een minimale looptijd heeft van 10 jaar. Voorwaarden zie art. 104, 9 WIB 92, art. 115 WIB 92 en art. 116 WIB 92. Voorwaarden zie art. 14 WIB 92. Voorwaarden zie art. 1451, 3 WIB 92. Maak een afspraak met de specialist in uw Belfius-kantoor. Hij helpt u graag met advies op maat. Woning verkopen en elders kopen of bouwen Sleutelmomenten Belfius.
Hypotheek afsluiten voor een ander huis RegioBank.
U wilt een ander huis kopen en bent benieuwd hoeveel u kunt lenen bij RegioBank. Bereken hier uw maximale hypotheek. Bereken uw maximale hypotheek. Uw hypotheek via RegioBank. Groeit u uit uw huis? Of wilt u juist kleiner wonen? Dan zoekt u een hypotheek die het beste past bij uw nieuwe situatie. Misschien heeft u een overwaarde of een restschuld. Bij uw Zelfstandig Adviseur van RegioBank kunt u terecht voor oplossingen en een helder hypotheekadvies. Dat is belangrijk voor nu, maar ook voor later. Zo heeft u altijd een hypotheek die aansluit bij uw wensen. Wat er ook gebeurt in uw leven. Maak een afspraak met uw Zelfstandig Adviseur. Nieuw huis op het oog? Lees onze tips. Zodra u uw droomhuis vindt, begint het grote regelwerk. Uw oude huis gaat in de verkoop, uw hypotheek moet worden aangepast. En dan nog de verhuizing zelf. Onze tips en adviezen helpen u op weg. Lees de tips. Bekijk de actuele rente van de hypotheken bij RegioBank, met en zonder Nationale Hypotheek Garantie NHG. Bekijk de actuele hypotheekrente. Bent u van plan een nieuwbouwhuis te kopen?
Ik verkoop mijn huis.
Kijk op de checklist welke gegevens u bij de hand moet houden als u de vraag over uw eigen woning invult in uw aangifte inkomstenbelasting. Ik heb mijn huis met verlies verkocht en heb daardoor een restschuld. Hebt u uw huis na 28 oktober 2012 en vóór 1 januari 2018 verkocht?
Woonplanners Overbruggingskrediet, hoe werkt dat? En kan het ook. Group 15. Group 18. Group 15.
En kan het ook anders? Stel: u wil uw huis verkopen en een andere woning of appartement kopen. Omwille van de enorme vraag naar nieuwbouwappartementen, worden de meeste verkocht op plan en is het dus zaak om er snel bij te zijn. Dit heeft dan weer tot gevolg dat het nieuwe appartement vaak sneller betaald dient te worden dan dat de huidige woning verkocht geraakt. Meestal dient de verkoop om de nieuwe aankoop geheel of gedeeltelijk te financieren, en ontstaat er een financieel te overbruggen periode. Een overbruggingskrediet kan hier de oplossing bieden. Het is niet meer dan een korte termijn lening waarbij een bank de nieuwe aankoop deels of volledig voorschiet, en u als klant intrest betaalt op het voorgeschoten bedrag, tot op het moment dat u uw huidige woning verkocht hebt en met dat bedrag de lening aflost. Uw bank zal daarbij zeker willen zijn dat ze haar geld terugziet. Hiervoor zijn verschillende oplossingen.: Uw bank heeft nog een hypotheek lopen op uw huidige woning.

Contacteer ons