Zoeken naar huis verkopen lening terugbetalen

huis verkopen lening terugbetalen
Hypotheek overzetten op een ander huis: hoe werkt een hypotheekoverdracht? Groep N.
Moet je het huis eerst verkocht hebben om dan met dat geld de hypothecaire lening af te betalen en een nieuwe lening af te sluiten? Of kan je de hypothecaire lening op je eerste woning laten overzetten op de tweede? We zochten het voor je uit. Hypotheekoverdracht: wat is het en hoe werkt het? Stel: je hebt een nieuwe woning gevonden die je wil kopen, maar je hebt nog een hypothecaire lening op je huidige woning. In de eerste plaats moet je vooral niet overhaast te werk gaan en blindelings je lopende lening terugbetalen om een nieuwe aan te gaan. Soms is het mogelijk om een hypotheekoverdracht of pandwissel te doen waardoor je heel wat geld kan uitsparen. Waarom hypotheekoverdracht overwegen? Want één ding is zeker: ieder onroerend goed dat je wil verkopen moet vrij en onbelast zijn. Dat wil zeggen dat er op het verkochte goed geen hypotheken meer mogen zijn. Bijgevolg moet, naar aanleiding van de verkoop, het nog verschuldigd blijvend saldo van de lening terugbetaald worden, om doorhaling van de hypothecaire inschrijving te bekomen.
Ouders die borg staan bij je lening: een goed idee? Dewaele.
Heb je vragen over kopen, verkopen, huren of verhuren vanwege COVID-19? Investeren in vastgoed. Dewaele in cijfers. Immo in je mailbox. Klanten aan het woord. Life @ Dewaele. Pand in de kijker. Regio in de kijker. 10 /06/19 Ouders die borg staan bij je lening: een goed idee?
Wat met je woonkrediet als je gaat scheiden? KBC Bank Verzekering. alert-func-check. alert-func-cross-rename. communication expr mail.
Verkoop je het huis of beslis je er te blijven wonen en je ex-partner uit te kopen? En hoe moet het dan verder met je woonkrediet? Wat met je hypothecaire lening als je gaat scheiden? Er zijn verschillende opties, telkens met andere gevolgen voor jou en je ex-partner. Jullie beslissen de woning te verkopen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat zowel jij als je ex-partner aansprakelijk blijft voor de afbetaling van je woonkrediet tot je woning verkocht is. Soms is het bedrag van de verkoop van je woning niet voldoende om de uitstaande schuld van je woonkrediet terug te betalen. In dat geval bespreek je het best de verschillende opties met je expert. Een van jullie behoudt de woning en koopt de ander uit. Stel: je beslist de woning te behouden en je ex-partner uit te kopen.
Mag ik mijn vastgoed verkopen? FSMA.
Wat betekent dit concreet. wanneer ik een voorschot heb genomen op mijn aanvullend pensioen? Stel dat u voor de verbouwing van uw huis een voorschot heeft genomen op uw aanvullend pensioen. Vervolgens verkoopt u uw huis. Op het moment van de verkoop zal u het voorschot moeten terugbetalen aan de pensioeninstelling. wanneer ik mijn aanvullend pensioen in pand heb gegeven als waarborg voor mijn lening? Stel dat u voor de verbouwing van uw huis een hypothecaire lening heeft afgesloten bij uw bank en de overlijdensprestatie van uw aanvullend pensioen in pand heeft gegeven als waarborg. Vervolgens verkoopt u uw huis. In dat geval zal u uw pensioen niet langer kunnen gebruiken als waarborg. Volgens de wet moet u in dat geval ook verplicht uw lening terugbetalen. Wanneer u een nieuwe woning koopt en ook daarvoor een lening aangaat, kan u uw aanvullend pensioen wel opnieuw in het kader van die lening als waarborg gebruiken. Neem best tijdig contact op met uw bank en uw pensioeninstelling om u te informeren over de mogelijkheden.
Een overbruggingskrediet, das lenen voor een nieuw huis terwijl het oude nog niet verkocht is.
Als je twijfelt, neem dan een grotere gewone hypotheek op het nieuwe huis. De kleine lettertjes. De voorwaarden bij overbruggingskredieten kunnen even ingewikkeld worden als die bij elke andere lening. Er zijn net zoveel formules als er banken zijn en er zijn veel banken. Om geen appels met peren te vergelijken, vraag je overal best naar de voorwaarden van een overbruggingskrediet op een termijn van 12, 24 en 36 maanden zucht. Meestal kies je voor een vaste rentevoet, maar sommige banken bieden ook variabele rentevoeten aan nogmaals zucht. Dan is er ook nog de vraag of je hier best een schuldsaldoverzekering bijneemt wablieft. En het komt niet vaak meer voor, maar er zijn ook nog altijd banken die een wederbeleggingsvergoeding opleggen help. Dat is een bedrag dat je vreemd genoeg moet betalen als je het overbruggingskrediet sneller dan verwacht kan aflossen. Dat is dan drie maand rente, alstublieft. Liever zero kopzorgen? Als je geen zin hebt om veel te gaan vergelijken, hoef je het warm water niet zelf te gaan uitvinden. Bij hypotheek.winkel berekenen we alles samen op een rustige manier en vervolgens vergelijken we 25 banken voor jou, zodat je tijd overhoudt voor wat er echt toe doet.
Je huis verkopen: wat te doen met je oude krediet?
Contacteer ons via mail Bel ons Hou me op de hoogte. Je huis verkopen: wat te doen met je oude krediet? Je hebt een nieuwe woning op het oog en je wil je huis verkopen. Maar op je huidige huis heb je nog woningkrediet lopen. Hoe ga je hiermee om? Er zijn twee mogelijkheden. Huidige lening afkopen. Je kan je huidige lening afkopen en aansluitend een nieuwe hypotheek afsluiten voor je nieuwe woning. Dit is echter de duurste optie, want bij het afsluiten van een nieuw leencontract worden opnieuw kosten aangerekend, bv. dossierkosten, kosten voor het verlijden van de akteDaarenboven moet je ook een schadevergoeding betalen voor het vroegtijdig stopzetten van je lopende krediet.
Overbruggingskrediet Alle info tips over overbruggingskredieten.
Pas op het moment dat de oorspronkelijke woning verkocht is en men een woonkrediet simulatie zou willen uitvoeren op de nieuwe woning, moet men het geleende kapitaal terugbetalen. Voorbeeld van een overbrugging. Stel dat je een huis wilt kopen met een waarde van 200.000 EUR. Die som wil je betalen met de verkoopopbrengst van jouw huidige appartement 180.000 EUR en met 20.000 EUR spaargeld. Omdat de aankoop van jouw huis plaatsvindt voor jouw appartement is verkocht, ga je een overbruggingskrediet nodig hebben van minstens 180.000 EUR aan en neem je dat bedrag in één keer op. We houden in dit voorbeeld wel geen rekening met andere kosten zoals registratierechten, hypothecaire inschrijving, dossier en schattingskosten alsook het ereloon van de notaris.
Overbruggingskrediet: hoe kan dit u helpen? TopCompare.be.
Via onze vergelijkingstool kan u alle leningen op de Belgische markt vergelijken en zo de meest geschikte lening voor u vinden. Bereken nu uw lening. Hoeveel kan ik lenen? Het leenbedrag hangt af van de geschatte waarde van het onroerend goed dat u wilt verkopen en de hypotheek die nog openstaat op uw oud huis. Neem dit voorbeeld.: U bezit een huis dat u denkt te kunnen verkopen voor 300.000, met een openstaande hypotheek van 140.000. De bank rekent erop dat u na verkoop van uw huis 160.000 zal kunnen terugbetalen na aflossing van uw oude hypotheek. Voor dit laatste bedrag sluit u met uw bank een overbruggingskrediet af.
Pakket met woonkrediet en schuldsaldo DVV Verzekeringen.
Als u uw huidige woning verkoopt en een nieuwe woning koopt, kan u uw woonkrediet overzetten van de ene woning naar de andere. Hoe kan ik mijn woning verkopen als mijn hypotheek nog loopt? Als u uw woning verkoopt en de hypotheek nog loopt, kan u die lening vervroegd terugbetalen.
Een hypothecaire lening of woonkrediet voor het aanschaffen van je woning.
De hypothecaire lening of hypothecair krediet bij de aankoop van een woning. Heb je plannen voor de aankoop van een woning of appartement? Zoals de meeste mensen ga je dan naar je bank voor een lening. Deze lening heeft een speciale naam: de hypothecaire lening of woonkrediet. Je koopt een woning of appartement. De bank kan je hier mee helpen door je geld te lenen. Nochtans doet ze dit niet zomaar. De bank wil zekerheid over de terugbetaling van de hypothecaire lening of het woonkrediet. Hoe kan de bank die zekerheid krijgen? Het bedrag van de hypothecaire lening. De bank zal je niet teveel geld willen lenen. De bank zal nagaan hoeveel je woning of appartement waard is. Ze zal dan beslissen om 100% van die waarde toe te staan. Maar soms wil de bank slechts 80% of 90% toestaan. De notariële akte. De bank en jijzelf zullen bij de notaris een akte laten verlijden. Dat komt omdat de bank je geld wil lenen, maar wat indien je niet meer zou terugbetalen?

Contacteer ons